Mediation

Mediation bij echtscheiding

Bij echtscheiding verandert veel. De één heeft er al maanden over nagedacht terwijl de ander daar nog mee moet beginnen. Omdat iedereen verschillend reageert blijft mediation maatwerk.

Samen maakt u afspraken over uw kinderen, het huis, alimentatie, financiële zaken en pensioenen.

Mediation bij werkconflicten

Werknemers zijn gebaat bij een omgeving waarin zij goed functioneren. Organisaties varen wel bij een prettig werkklimaat. Spanningen kunnen immers leiden tot verlies van motivatie en soms zelfs tot ziekteverzuim. Onderling overleg kan die spanningen vaak opgelossen.

Maar soms is er meer nodig om uit een geschil te komen. Door een professionele bemiddelaar van buitenaf in te schakelen, voorkomt u een herhaling van zetten. Een buitenstaander bekijkt de situatie met andere ogen en helpt zo het gesprek weer op gang te brengen. En komen we samen tot een oplossing.

Als u:
• bereid bent met elkaar om de tafel te gaan zitten
• echt kritisch wilt kijken naar de oorzaak van een situatie
• bereid bent van gezichtspunt te veranderen als dat nodig blijkt

dan kan mediation helpen om een oplossing te vinden. De kans op een gezamenlijke oplossing is dan groot.

cartoon_mediation_fc

Hoe werkt mediation?
In een vertrouwelijke omgeving krijgen deelnemers bij mediation de gelegenheid om naar andere mogelijkheden te zoeken. Als onpartijdige buitenstaander ondersteunt de mediator dit proces. Belangrijk is wel dat deelnemers bereid zijn actief mee te werken. Zo kunnen we snel, efficiënt en tegen relatief lage kosten tot een oplossing komen en een gerechtelijke procedure vermijden.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Bel 010- 223 43 52 of 06- 53 693 289, of e-mail naar info@smj-advies.nl.